مدیر گروه مطالعات انرژی وین گفت: بازار جهانى نفت در دنیاى کنونى سخت پیچیده شده است. عوامل مهم ساختارى و فراساختارى و ژئوپلیتیکى بازار را تحت تاثیر قرار دادهاند از همین رو کلیه بازیگران در هر دو سوى بازار لازم است همکارى کنند.
انتظار تثبیت قیمت نفت تا سال آینده، روبرو شدن بازار نفت با کمبود عرضه، افزایش واردات نفت چین و تحریم های ضدایرانی آمریکا نباید عرضه انرژی ژاپن را مختل کند، مهمترین اخبار جهان نفت در ۲۴ ساعت گذشته است.
ترامپ در حالی صادرات نفت ایران را تهدید به صفر شدن کرده است که تجربه تاریخی نشان می دهد چنین گفته ای امکان اجرایی نداشته و تنها یک «رویای آمریکایی» است.
بیزینس استاندارد اعلام کرد: ارائه تخفیفهای ویژه از سوی ایران، نفت این کشور را برای هند جذابتر کرده و میزان وارداتش در ماه می از ایران ۳۵ درصد افزایش یافته است.
قبل از دیدار اوپک در هفته آینده، درحالیکه عربستان سعودی و روسیه، تاکید کردند خود را برای افزایش تولید آماده میکنند، قیمت نفت ۳ درصد معادل ۲ دلار در هر بشکه سقوط کرد.
معماران توافق نفتی اوپک و غیراوپک در واکنش به نگرانیهای بازار نسبت به کمبود احتمالی عرضه، اخیرا اعلام کردهاند تسهیل محدودیتهای تولید، گزینهای است که در نشست رسمی این تولیدکنندگان در ماه جاری مورد بحث قرار خواهد گرفت.
در پایان معاملات روز دوشنبه، قیمت نفت با سقوط ۲ درصدی بسته شد، قیمت نفت خام آمریکا به پایینترین سطح ۲ ماهه خود رسید و از سطح حمایت تکنیکال خود پایینتر رفت.
با گذشت یک هفته از زمانی که عربستان سعودی و روسیه آمادگی خود را برای در پیش گرفتن یک سیاست جدید برای افزایش تولید نفت اعلام کردند، وزیران انرژی عربستان سعودی، امارات متحده عربی و کویت قصد دارند روز شنبه برای گفت و گو درباره مسائل اوپک دیدار کنند.
میانگین قیمت نفت خام سبک ایران در هفته منتهی به ۱۸ مه ( ۲۸ اردیبهشتماه) با ۲ دلار و ۸۱ سنت افزایش به ۷۶ دلار و ۶۰ سنت برای هر بشکه رسید که بیشترین رشد قیمت را در میان انواع نفت های شاخص داشته است.
امکان رسیدن قیمت نفت به۱۰۰ دلار با فشارهای ترامپ، احتمال افزایش تولید نفت اوپک و روسیه، حمایت روسنفت از خروج تدریجی از توافق اوپک و مشتری های جدید در بازار انرژی روسیه، از جمله مهترین رویدادهای نفتی جهان در ۲۴ ساعت گذشته بود.
در حالی که عربستان و روسیه تعدیل کاهش تولید هایی را که به ترمیم قیمت جهانی نفت کمک کرده مورد بحث قرار داده اند، قیمت نفت روز جمعه بیش از ۲ درصد کاهش یافت.
کاهش تولید نفت اوپک و روسیه با خروج دونالد ترامپ از توافق هستهای ایران تشدید شد و مانند کاتالیزوری برای بالا رفتن قیمتهای نفت عمل کرد. تحلیل گران خبر از رسیدن قیمت نفت به ۱۰۰ دلار میدهند.
علت اصلی سردرگمی مقامات نفتی درتحولات بازار نفت، وجود ابهام درتبیین تاثیر این تحولات برکشور در شرایط فعلی است و به عبارت ساده تر، نبود پاسخ روشنی به این سوال که آیا روند افزایشی کنونی قیمتهای نفت به نفع ایران است یا به ضرر کشورمان؟